«Μαμά είμαι γκέι» Ε και ?!!!

Σήμερα θα σε ξεκινήσω μουσικά….

Πριν διαβάσεις το σημερινό μου ποστ θα σου έλεγα αν θες να δεις πρώτα το βιντεάκι που σου έχω πιο πάνω!

Είναι ένα τραγούδι που τελευταία ακούω στο repeat. Έχει ένα ρυθμό που διαπερνά το σώμα μου κάθε φορά που θα το βάλω και θα αρχίσω να το χορεύω μέσα στο σπίτι με όποιον βρω εύκαιρο…..

Μετά από τις 342 φορές που το άκουσα είπα να καθίσω να δω και το video clip.  Ricky Martin ο τραγουδιστής και αν και ποτέ δεν ήταν του γούστου μου ως άντρας πρώτη φορά τον είδα και σκέφτηκα « είναι πολύ σέξυ αυτό το αγόρι τελικά».

Έχω τολμήσει να κάνω το αντίστοιχο σχόλιο και για άλλους ομοφυλόφιλους άντρες σε συζητήσεις με παρέες και  η πιο συνήθης απάντηση είναι « Ε σιγά τον άντρα!! Καταρχάς είναι γκέι. Που τον είδες εσύ τον άντρα ?» (σε πολλή ελεύθερη μετάφραση τώρα σου μεταφέρω τι ακούω συνήθως, γιατί όπως αντιλαμβάνεσαι η γλώσσα που χρησιμοποιείται σπανίως είναι τόσο ευγενική).

Δε θέλω να συζητήσουμε σήμερα για τον καλλιτέχνη Ricky Martin. Μπορεί να σου αρέσει, μπορεί και όχι. Ούτε να σχολιάσουμε αν είναι ή όχι ωραίος και σέξυ και ο,τι άλλο θες……  Γούστα είναι αυτά …….

Σκεφτόμουνα όμως πως για 10 ολόκληρα χρόνια που ήταν στην πρώτη γραμμή από το  Livin’ la vida loca ( σχολείο ήμουνα τότε αλλά ας μείνει μεταξύ μας αυτό) έκρυβε τη σεξουαλική ταυτότητα. Τον ρωτούσαν σε συνεντεύξεις και απαντούσε πάντα διπλωματικά. Αν δεν έχεις ακόμα σοκαριστεί σε προτρέπω να διαβάσεις ξανά τις 2 τελευταίες προτάσεις…..

Τον ρωτούσαν με ποιόν κοιμάται στο κρεβάτι του και αυτός απαντούσε ίξης αφίξεις. Το διανοείσαι? Ότι ξαφνικά αποφασίσαμε ότι είναι εντάξει να ρωτάμε τον καθένα τι κάνει και με ποιόν στο κρεβάτι του και να ασκούμε και κριτική μετά από πάνω αν μας φαίνεται ηθικό ή όχι !

Θα μου πεις είναι δημόσιο πρόσωπο και οι θαυμαστές θέλουν να μάθουν τα πάντα για αυτόν. Αν είναι αυτός ο λόγος γιατί αυτή η ερώτηση δεν γίνεται ποτέ σε ετερόφυλους άντρες? Και όταν γίνεται μια τέτοια ερώτηση συνήθως γίνεται για να απαντήσει ο άλλος ότι έχει πάει και με 2000 γυναίκες (σιγά ρε μεγάλε) και οι υπόλοιποι να πούμε « ΟΥΥΥΥΥ!!!Τι άντρας Θεέ μου!!!» Λες και ο ανδρισμός ορίζεται από τον αριθμό των σεξουαλικών επαφών με διαφορετικά άτομα…….

Πρόσφατα ένα άτομο από το φιλικό μου περιβάλλον μου εκμυστηρεύτηκε ότι είχε σχέση με άτομο του ίδιου φύλου με εκείνο για 2 ολόκληρα χρόνια και δεν το είχε πει σχεδόν πουθενά. Με έπιασε εξ’ απήνης η αλήθεια είναι γιατί το συγκεκριμένο άτομο όσα χρόνια το ξέρω είχε σχέσεις με άτομα του αντίθετου φύλου. το αυθόρμητο σχόλιο μου ωστόσο ξέρεις ποιο ήταν « Ε και?». Ειλικρινά….Ε και? Και τι σημασία έχει αν είσαι με άντρα ή γυναίκα. Με μεγαλύτερο ή μικρότερο από εσένα…… προσωπικά αυτά τα δημογραφικά στοιχεία με αφήνουν παγερά αδιάφορη.

Αναρωτιέμαι πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος μας αν την ενέργεια που καταναλώναμε στο να αναλωνόμαστε στο ποιος είναι γκέι και ποιος στρέιτ και πόσα δικαιώματα μπορεί να έχει, την διοχετεύαμε σε πράξεις αγάπης, ευγένειας και αποδοχής.

Ζούμε σε έναν κόσμο που αντί να πηγαίνει μπροστά πηγαίνει πίσω…..

Μόλις διάβασα για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και βασανισμού ομοφυλόφιλων στην Τσετσενία το είπα στο Λάζαρο και δε με πίστευε. Μου λέει « έλα ρε! Που το διάβασες. Αποκλείεται. Δες σε κανένα σοβαρό site». Και είδαμε και σε σοβαρά site και προκόψαμε…. Θα βιαστείς να σκεφτείς ότι « Ε καλά! Αυτά δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ εδώ».

Και θα σε ρωτήσω, αλήθεια? Αλήθεια πιστεύεις ότι η πολιτισμένη Δύση φέρεται καλύτερα στους γκέι? Ναι φυσικά, εμείς δεν έχουμε στρατόπεδα, δεν τους βασανίζουμε και δεν τους αφήνουμε να πεθάνουν. Αλλά πόσο καλύτερη κοινωνία έχουμε διαμορφώσει που το φιλαράκι μου δεν είπε τίποτα για τη σχέση του? Ή ο Ricky Martin για τη δική του. Ή ο Φώτης Σεργουλόπουλος για τη δική του….και η λίστα δεν τελειώνει.

Τι κοινωνία έχουμε διαμορφώσει που ο γκέι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει πιασμένος χέρι χέρι με τον-την  σύντροφο του στο δρόμο χωρίς να ακούει ψου ψου ψου από τους γύρω?

Πόσο πιο φιλελεύθεροι μπορούμε να αυτοαποκαλούμαστε όταν για να κοροϊδέψουμε κάποιο αγόρι που δεν έχει  σωματική δύναμη του λέμε « Αχαχαχα!! Ρίχνει σαν γκέι ρε αυτός» ( καλά και ρίχνει σαν κορίτσι λένε εξίσου συχνά αλλά αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης)

Αλήθεια, πόσοι γάμοι γίνονται ακόμα και σήμερα από γκέι που για να μην απογοητεύσουν την οικογένεια τους, που είναι σε σύγχυση με την ταυτότητα τους, που θέλουν να είναι κοινωνικά αποδεκτοί και αρεστοί αποφασίζουν να κάνουν γάμους και οικογένειες και παράλληλα να διατηρούν δεύτερες απόκρυφες ζωές που τους εκπληρώνουν τα πραγματικά τους θέλω και ανάγκες?

Και πόσο σοκαριστικό είναι ότι ζούμε μέσα σε τέτοιες κοινωνίες και τις θεωρούμε και προοδευτικές!

« Μα θα τους δουν τα παιδιά μας!!! Τι θα πω εγώ στο γιο μου που θα δει 2 μαντραχαλάδες να φιλιούνται δηλαδή. Σπίτι δεν έχουν?» ( απόσπασμα από τις άπειρες συζητήσεις που έχω βρεθεί να εκφράζω το αυτονόητο)

« Ναι φυσικά και έχουν! Αλλά δεν έκαναν και τίποτα το τρομερό.»

« Ε πως δεν έκαναν καλέ! Φιλιούνται μπροστά σε όλους»

« Εμένα πάντως πιο πολύ με ενοχλεί η θέα της κυρίας απέναντι…. Να εκείνης, που μόλις βγήκε από την εκκλησία για να κοινωνήσει και …να να…μόλις κλώτσησε το σκυλάκι…..το είδες?»

« Τί λες παιδί μου τώρα? Ποιος νοιάζεται για το βρομόσκυλο (!!) Στο παιδί μου τί θα πω μου λες? Τι ανωμαλίες είναι αυτές !!»

Και κάπου εδώ μπαίνουμε στη ζώνη του λυκόφωτος.  Γιατί θέλω τόσα πολλά να πω και έχει τόσο λίγο νόημα….

Ονειρεύομαι έναν κόσμο που θα είμαστε όλοι ίσοι.be_careful_who_you_hate

Έναν κόσμο που αν θα είσαι γκέι ή στρέιτ δε θα έχει καμία σημασία.

Έναν κόσμο που θα διδάσκουμε στα παιδιά μας να αγαπάνε τον άλλον πριν τους μάθουμε μαθηματικά και γραμματική.

Έναν κόσμο που όταν θα μιλάμε για αγάπη δε θα εννοούμε μόνο την αγάπη προς το συνάνθρωπο μας, αλλά θα μιλάμε και για την αγάπη μας για τα ζώα, τη φύση το εαυτό μας τον ίδιο.

Έναν κόσμο που το να σέβεσαι το διαφορετικό θα είναι απαραίτητο προσόν για να περάσεις στην επόμενη πίστα.

Έναν κόσμο που ο ανδρισμός και η μπέσα δε θα ορίζεται από το πόσους ετερόφυλους συντρόφους έχει ο άλλος στη ζωή του.

Έναν κόσμο που δε θα  χρειάζεται να κρύβω την αγάπη μου πίσω από κλειστές πόρτες…. Γιατί το μεγαλύτερο μάθημα στη ζωή είναι το « just to love and be loved in return». Δεν το λέω εγώ. Το Moulin Rouge το λέει, δες και καμία ταινία, όλα εγώ πια!!

Τα παιδιά για να μεγαλώσουν θέλουν αγάπη. Για να ανθίσουν χρειάζονται ελευθερία. Αν αφήσουμε τα παιδιά μας να διαλέξουν ελεύθερα τι θα κάνουν, ποιοι θα είναι, τί θα τρώνε, που θα ζούνε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα ζουν μια ζωή όπως τους αξίζει. Ευτυχισμένη και γεμάτη!

Μην ξεχνάς! Τα παιδιά μας χρειάζονται γονείς που τα αγαπάνε άνευ όρων, που αντέχουν τον καλό αλλά και τον κακό τους εαυτό και που τα αποδέχονται όπως είναι. Είχες όνειρα για το παιδί σου πριν γεννηθεί και το άτιμο γεννήθηκε και είναι διαφορετικό από τις προσδοκίες σου. Shit happens που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι…. ξέρεις αυτοί που τους έχουμε φλομώσει με στερεότυπα περί σεξουαλικού προσανατολισμού. Breath in- breath out and let go! Είναι το μότο μου…..

Δοκίμασε το…βοηθάει πολύ!!

 

Μην ξεχνάς! Μπορείς να με ακολουθήσεις και στο Instagram για τα καθημερινά μας μοιράσματα πατώντας ΕΔΩ.

Να είσαι καλά.

…………cause parETTYng preaches unconditional love!

5 σκέψεις σχετικά με το “«Μαμά είμαι γκέι» Ε και ?!!!

  1. Μεγαλη κουβέντα έπιασες τωρα και δυστυχώς είναι κρίμα που τετοια ταμπου θεματα δε συζητούνται πιο ανοικτα. Την υγεία τους να έχουν, σωματική και ψυχική, και όλα να είναι καλα. Ευτυχία και αγαπη…

    Μου αρέσει!

  2. Έλα βρε Εττυ. Δλδ… Θες να πεις ότι η τέλεια κοινωνία μας, με όλους εκείνους τους σεβαστούς, σοβαροφανείς, άντρες, γυναίκες, γονείς και συντρόφους και ανθρώπους γενικοτερα, που κακοποιούν, καίνε, σκοτωνουν, κομματιαζουν, βιαζουν, βασανιζουν, χτυπάνε είτε τα παιδιά τους, τις γυναίκες τους, θα πρέπει να αποδεχτούν τους ομοφυλόφιλους ως φυσιολογικούς!??? Όχι δεν νομίζω. Η τέλεια κοινωνία μας δεν θα το αντέξει αυτό. Ο δολοφόνος της Αννυ και κάθε αδικοχαμένου παιδιού ζει και βασιλεύει σε αυτήν την υπέροχη κοινωνία….

    Μου αρέσει!

  3. και στο ίδιο πλαίσιο, περίπου, μιας που είναι και επίκαιρο, «Μαμά, θα παντρευτώ τη κατά 25 χρόνια μεγαλύτερη δασκάλα μου!» δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα σε όλα αυτά.. θα σοκαριζόμουν είναι η αλήθεια.. όσο ..ανοιχτή και αν είμαι με τους.. άλλους! αλλά ένα είναι σίγουρο.. αγαπώ το παιδί μου και θέλω να είναι ευτυχισμένο.. ακόμη και αν η ευτυχία του δεν συμφωνεί με τους κανόνες που έχω συνηθίσει…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s